Protonenlaan 34, Uden
06-22562430
iwill@btrue.nl

Overheden en het bedrijfsleven in Nederland hebben een nar nodig

advies inspiratie coaching

Overheden en het bedrijfsleven in Nederland hebben een nar nodig

Waar komt toch de gedachte vandaan dat een Nar tegenwoordig weer nodig is om orde op zaken te stellen? Hieronder een paar tips:

img_0291

Overheden en het bedrijfsleven in Nederland hebben een ongezond tekort aan narren. Positief denken werpt een donkere schaduw over Nederland. Ironie, sarcasme en cynisme worden als negatief bestempeld terwijl uit narrengedrag juist veel kracht, relativering en energie voortkomt.
Wie durft nog de Theo Maassen, of de Jan Mulder van de afdeling te zijn? Wie heeft het lef en talent om een oprechte dodelijke grap te maken tijdens een uitgeholde toespraak van een charismaloze manager? Wie heeft de moed om met een ironische oneliner het zoveelste masterplan onderuit te halen?

‘Op pad met de Nar’ is een pleidooi voor meer narren in organisaties. Hoe kun je als nar een essentiële rol spelen binnen de organisatie? De nar strooit zout in open wonden, maar alles met het oog op verandering en misschien verbetering. En heel belangrijk: met en om de nar kun je lachen. Omdat er al te veel jaknikkers, vergadertijgers en minzaam volgenden zijn en te weinig mensen die knuppels in hoenderhokken gooien. Word vandaag nog nar.

Hierbij alvast een paar tips:

– Spreek jezelf tegen
– Gaap als het saai is
– Gebruik geen beamers
– Lach hard om je slechte grappen
– Spreek jezelf niet tegen
– Creëer weerstand
– Haal adem